Top 5 beste zorgverzekering

De term ‘de beste zorgverzekering’ is natuurlijk relatief. Wat voor de één belangrijk is, is voor de ander geen doorslaggevende factor. Toch is het mogelijk om een top 5 van de beste zorgverzekeringen van 2018 op te stellen, door naar een aantal aspecten te kijken die de zorgverzekeraar aanbiedt. Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar klantvriendelijkheid ook. De mogelijkheid om je eigen zorgverlener te kiezen kan ook doorslaggevend zijn en uiteraard speelt de dekking ook mee. Door al deze punten mee te nemen in de waardering, kan worden vastgesteld wat voor 2018 de beste zorgverzekeraars zijn in Nederland.

 

De prijs

Wanneer het weer tijd is om zorgverzekeraars te gaan vergelijken, zal een vergelijkingssite de resultaten altijd standaard aanbieden gesorteerd op prijs. Voor veel mensen is dit toch een belangrijke factor. Voor een gemiddelde zorgverzekering betaal je in 2018 meer dan €110 per maand en dit is voor velen geen kleine uitgave. Daarom wordt hier, voordat we op andere punten ingaan per zorgverzekeraar, eerst getoond hoeveel je precies betaalt om aangesloten te zijn bij één van de top 5 zorgverzekeraars die we voor jou hebben samengesteld. Ook al zou dit niet de doorslaggevende factor moeten zijn (wat je krijgt voor dat geld is misschien nog wel veel belangrijker), het is een goed beginpunt. Alle bedragen in de tabel hieronder zijn inclusief btw en gelden vanaf 1 januari 2018.

 

Zorgverzekeraar top 5 Maandelijkse premie 2018 bij eigen risico van €385
Ohra €107,95
FBTO €105,50 Naturaverzekering

€109,95 Restitutieverzekering

Menzis €103 Natura Budgetverzekering

€119 Naturaverzekering

€122 Restitutieverzekering

PNOZorg €112,24
Anderzorg €102,00

 

Ohra

Ohra is één van de oudste verzekeraars in Nederland en hebben hierin onderhand meer dan 90 jaar ervaring. Hun klantenbestand bestaat uit meer dan 800.000 zeer tevreden cliënten. De prijs is erg goed en ligt onder het gemiddelde voor 2018. Hiervoor krijg je echter volledige keuzevrijheid bij het kiezen van je zorgverlener. Dit betekent dat je dus zelf je tandarts, dokter of fysiotherapeut mag kiezen en dat dit geen invloed heeft op je declaraties en hoogte van vergoedingen. Bij andere verzekeringen moet je hier soms een duurdere restitutieverzekering voor afsluiten. Een ander punt waarom Ohra als eerste wordt genoemd is omdat de huidige klanten zeer tevreden zijn over deze verzekeraar. Aldus hen zijn de declaraties erg snel geregeld, is de klantenservice vriendelijk en behulpzaam, kun je online of via een app snel informatie vinden of declaraties indienen en waarderen ze de vrijheid die ze genieten bij Ohra enorm. Het is niet voor niets dat deze zorgverzekeraar het keurmerk Klantgericht Verzekeren heeft mogen ontvangen.

 

FBTO

Bij FBTO krijg je aantrekkelijke prijzen in combinatie met een goede dekking. Bijna 90 procent van alle zorgverleners zijn bij hen aangesloten. Wat klanten van FBTO erg handig vinden is dat je online maandelijks bepaalde modules kunt instellen en toevoegen aan je polis. Dit is handig bijvoorbeeld als je op wintersport gaat en je wilt tijdens die periode extra verzekerd zijn. Bij een FBTO-basisverzekering heb je geen volledige keuzevrijheid wat betreft zorgverlener, maar krijg je tot 75 procent vergoed als je toch liever zelf je ziekenhuis of dokter kiest. Als je een volledig eigen risico instelt van €885, betaal je voor je polis maar €83,50.

 

Menzis

Als één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland mag Menzis natuurlijk niet ontbreken in de top 5. Deze verzekeraar staat erom bekend een zeer goede allrounder te zijn. Menzis heeft op dit moment meer dan 2 miljoen klanten. Wat betreft prijs biedt het een aantal verschillende opties aan, zodat je zelf kunt kiezen of je een natura- of restitutieverzekering wilt hebben en hier dan de financiële voordelen of nadelen van wilt accepteren.  Een nadeel van Menzis is wel dat het niet mogelijk is een afzonderlijke tandartsverzekering af te sluiten. Dit moet gedaan worden door middel van een aanvullende verzekering waardoor deze duurder kan uitpakken.

 

PNOZorg

De prijzen van PNOZorg liggen rond het gemiddelde, maar hiervoor krijg je een verzekeraar terug die de klant vooropstelt. Op klantenservice scoort deze zorgverzekeraar namelijk erg hoog. Dat komt doordat declaraties razendsnel worden verwerkt en in te dienen zijn via een App. Ook heb je volledige keuzevrijheid wat betreft de zorgverlener die je kiest. Hiervoor betaal je bij sommige andere verzekeraars aanzienlijk meer.

 

Anderzorg

Onder de gehele top 5 kan Anderzorg de laagste premie geven en in Nederland vallen ze al 8 jaar onder de goedkoopste zorgverzekeraars. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om je verplichte eigen risico van €385 te verhogen met €500, dan betaal je bij Anderzorg maar €78 per maand voor je zorgverzekering. Dit is natuurlijk erg weinig, maar je kunt dan beter wel zorgen dat je wat extra geld op je rekening hebt staan voor het geval je zorg nodig mocht hebben. Anderzorg heeft naast financiële voordelen echter ook andere positieve kenmerken. Je kunt namelijk zelf je ziekenhuis of huisarts uitkiezen, je kunt ze benaderen via WhatsApp en je zorgzaken vergrendelen door middel van je vingerafdruk.

 

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in één van deze Nederlandse zorgverzekeraars of wil je graag weten of er voor jou een betere polis op de markt is dan je huidige? Gebruik dan hier onze onafhankelijke vergelijkingstool zodat je snel kunt zien of het tijd is van zorgverzekeraar te veranderen. Je hebt nog tot en met 31 december om je huidige polis op te zeggen.